MARTINI AMORE MIO czyli walentynki inaczej...

2/20/2018

 

 

Marka Martini po raz kolejny zorganizowała warsztaty kulinarne, które poprowadziła Lara Gessler. W walentynkowej imprezie pod hasłem „MARTINI …. AMORE MIO" udział wzięli Lukebook, projektantka torebek Sabrina Pilewicz, Jakob Kosel, Radek Rociński i Piotr Sałata z duetu projektantów TheCadess, Wujaszek Liestyle, JDFashionfreak oraz liczni przyjaciele marki.

 

Podczas warsztatów goście samodzielnie przygotowali dania aperitivo na  kolacje walentynkową i

koktajle Martini pod czujnym okiem Lary Gessler i wykwalifikowanych bartenderów Martini

 

Potrawy zostały tak zaplanowane by jak najbardziej podkreślić smak zmysłowych drinków takich jak Martini Americano, Martini Negroni, Martini Tonic czy Martini Amore Mio (Patryk Mitręga ).  Lara postawiła na dania afrodyzyjakalne, sexowne, pełne zmysłowości i przede wszystkim proste do wykonania samodzielnie.

 

 

Ja zakochałam się w zmysłowym CEVICHE Z ŁOSOSIA Z MARAKUJĄ w idealnym duecie z MARTINI AMERICANO. Poniżej podaję przepisy: 

 

 

CEVICHE :

200g Świeżego łososia

2-3 limonki

1 małe awokado hass

1/3 zielonego ogórka

1 czerwona cebula

1/2-1 papryczka. chilli

1 marakuja

1/2 pęczka kolendry

Kumin

Sól

Pieprz

 

Do miseczki wyciskamy sok z limonki. Wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę.

W rękawiczkach kroimi drobno chilli usuwając nasiona. W zależności od tego jak pikantne ceviche lubisz, użyj połowy lub całej papryczki. Dodaj do soku z limonki.

Obierz ogórka, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do soku z limonki

Pokrój awokado w kostkę. Dodaj do soku z limonki.

Przypraw sok kuminem, solą i pieprzem. Dwóch pierwszych powinno być sporo.

Wrzuć posiekaną kolendrę i łososia. Mieszaj delikatnie przez 20-30s. 

Przełóż do miseczki. Na wierzch połóż miąższ z marakui.

 

AMERICANO 
Martini Reserva Bitter 30ml
Martini Reserva Rubino 30ml
Woda Sodowa Top Up
1/2 plastra cytryny

 

Obejrzyjcie fotorelacje z warsztatów...

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload